Četvrtak 16. maj / Velika sala / 23:15 časova

Uroš Spasojević, basista i kompozitor, poreklom je iz Valjeva i do sada je izdao 5 autorskih albuma koji su probrali zapažene kritike od strane svetskih i domaćih priznatih novinara i institucija. Uroš je takođe i jedan od pionira autorskih muzičkih projekata na ovim prostorima.Uroš Spasojević Project (USP) kao svoju osnovnu ideju ima drugačiji koncept poimanja bas gitare. Uroš na ovaj način želi da tom instrumentu da netipičnu ulogu, kao vodećem melodijskom i solo instrumentu, koje odlikuje i vrlo često eksperimentisanje sa efekatima. Ipak, melodija i melodičnost predstavljaju najvažniji aspekt muzike ovog autora.
Na ovogodišnjem Jazz festivalu, Uroš će nastupiti u pratnji vokalne solistkinje Nene Jelače iza koje su nastupi na Beogradskom Jazz festivalu, Nishville jazz festivalu, Mountain music festival i Ivan Rabasović, naš višestruko nagrađivani pijanista.
Pretežni deo repertoara činiće numere sa albuma “V” iz 2018 godine koji je Uroš snimio sa valjevskim pijanistom Bojanom Marjanovićem koje će na našu scenu doneti filmsku atmosferu. Pažljivo osmišljen koncept, sa mnogo pažnje usmerene na simbolizam, sigurno će posetiocima pričiniti fantastično muzičko iskustvo i osvetlati obraz Valjeva.