Nedelja 19. maj / Velika sala / 20:00 časova

Fantastični trio Shalosh čine Gadi Stern (pijanista), David Michaeli (basista) i Matan (bubnjar). Ime benda prevedeno sa hebrejskog označava broj 3, ali sam naziv za ovu grupu mladih izraelskih umetnika označava mnogo više od njihovog broja. Shalosh označava njihov simbol, njihovu muzičku ideju.
Kako sami kažu, ovaj trio nema svog frontmena. Sve što stvore plod je zajedništva. Članovi benda su 2014. odlučili da svoju bazu potraže u Tel Avivu i tamo osnuju bend. Od tada grupa provodi mnogo vremena zajedno,a njihova bliskost u radu i životu učinila ih je nerazdvojnim. Tajna njihovog stvaralaštva jeste međusobno dobro poznavanje kao muzičara, ali i kao ljudi. To je recept po kom su stvorili svoj širom sveta prepoznatljiv i jedinstven stil muzike.
Uprkos svom formatu classic jazz tria i dubokim korenima članova u jazz muzici, ovi mladići su uspeli da integrišu različite žanrove poput rok, klasične, elektronske i muzike Bliskog Istoka u svoje stvaralaštvo. Njihova muzika je sirova, akustična i progresivna, a brojni stilovi koji se prepliću su pomogli da ona stigne do široke publike. Za 5 godina svog postojanja, ovaj trio je izveo preko 250 međunarodnih nastupa na najprestižnijim svetskim scenama, a napokon stižu i na pozornicu u Valjevu.