Petak 17. maj / Velika sala / 21:30 časova

Dragan Ćalina je pijanista iz Srbije koji zivi i radi u Beogradu. Magistrirao je jazz klavir na Konzervatorijumu u Amsterdamu gde je dobio stipendiju za Master studije. Nastupao je sa poznatim jazz umetnicima kao sto su Duško Gojkovic, Stjepko Gut, Hans Dulfer, Melba Joyce, Brad Leali, Montez Coleman, Philip Harper…Trenutno radi kao profesor na Fakultetu
muzičke umetnosti (FMU) u Beogradu.
Između Dragana Ćaline, našeg čuvenog pijanista, I jazz-a ljubav traje dugo. Međutim, iz današnje vizure, posle mnogogodišnjeg prisustva Dragana na muzičkoj sceni, utisak je da se ta ljubav desila slučajno i “na prvi pogled” još tokom njegovih srednjoškolskih dana na čuvenoj sceni SKC-a.
Nakon završenog srednjoškolskog obrazovanja u Muzičkoj školi „Stanković” u Beogradu, Dragan je nastavio da radi još pet godina kao klavirski saradnik za džez pevanje u ovoj ustanovi. Na taj način uspeo je da razvije širok repertoar i svoj jedinstveni stil. Međutim, njegova ljubav prema jazz-u ga je vukla dalje.
Dragan odlazi na Konzervatorium u Amsterdamu gde je proveo 8 godina i završio Master studije. Nakon povratka u Srbiju, Dragan postaje profesor na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, ali i počinje da gradi svoju karijeru tokom koje je nastupao sa umetnicima kao što su Duško Gojković, Stjepko Gut, Hans Dulfer, Melba Joyce, Brad Leali, Montez Coleman, Philip Harper itd.
Mladi pijanista će svoje umeće i autorski rad prikazati na našem festivalu u pratnji svojih kolega iz kvarteta.