Valjevski jazz festival vas poziva da učestvujete u radionici saksofoniste Luke Ignjatovića u svečanoj sali Valjevske gimnazije 18.maja od 13.30 časova.

Tema radionice – “Instrument u službi muzike”

Motivaciona radionica za saksofoniste, klarinetiste i sve ostale zainteresovane da se informišu o istorijatu saksofona u jazz muzici i njegovom značaju kao instrumentu kroz praktične primere u izvodjenju samog predavača Luke Ignjatovića.

Sve radionice su besplatne. Za učesnike radionica obezbeđene su besplatne karte za sve koncerte. Učesnici radionica snose samo troškove smeštaja i ishrane ukoliko dolaze van Valjeva.

Informacije o smeštaju u Valjevu možete potražiti na www.booking.com ili na www.tov.rs.

• Prijavu za radionice sa informacijama koji instrument svirate, nivo obrazovanja, koju školu i godinu pohadjate i u čijoj klasi možete popuniti ovde.

• Kontakt telefon za sve informacije – Milan, 065 329 5151 i Ivan 064 253 7273

BIOGRAFIJA LUKA IGNJATOVIĆA

Na Valjevskom jazz festivalu Luka Ignjatović će nastupiti kao član kvarteta Dragana Ćaline 17.maja.

Luka Ignjatović je rođen 2 maja 1986 godine. Nakon završene niže muzičke škole upisuje se na džez odsek srednje muzičke škole „Stanković“ gde pohađa časove džez saksofona. U toku sledeće četiri godine Luka svira u raznim malim sastavima i nastupa u zemlji i inostranstvu. U tom periodu povremeno radi i u Big Bendu Radio Beograda sa kojim nastupa i snima. Posle završene srednje muzičke škole Luka odlazi na studije džez saksofona na Amsterdamski Кonzervatorijum gde, nakon šest godina studiranja, stiče diplomu Master of music. U toku studija svira u mnogim malim i velikim ansambima. Sa nekim od tih ansambala kao što je European Saxophone Ensemble nastupa i snima u skoro svim gradovima Evrope. Po povratku u Srbiju, sa svojim prijateljima osniva Qzama Quartet u kojem svira saksofon, komponuje i aranžira originalnu muziku. Qzama Quartet ubrzo nakon svog nastanka dobija status najoriginalnijeg džez sastava u Srbiji i 2016 godine izdaje svoj prvi album koji dobija sjajne kritike u Srbiji i regionu. Trenutno Luka svira saksofon, komponuje i aranžira originalnu muziku za sastav Schime trio sa kojim je izdao prvi album u septembru 2016 godine. Nastup Schime Trio + One na Beogradskom džez festivalu 2016 godine privlači pažnju kritičara najuglednijih džez časopisa na svetu “Downbeat Magazine” i “All About Jazz” koji su uvrstili ovaj sastav među jedne od najboljih na Festivalu. Naredne godine Schime Trio + One snima album pod nazivom „Visualisation” koji izdaje za izdavačku kuću UNIT Records (Švajcarska). U toku leta i proleća 2018 godine, sa sastavom Schime, Luka nastupa na festivalima: Moers (Nemačka), Marsiac (Francuska), Кragujevački džez festival, Šabački džez festival, Pančevački džez festival i Naissus džez festivalu u Nišu. Luka Ignjatović predaje džez saksofon na odseku za Džez i popularnu muziku na FMU u Beogradu.