Logo Logo

Sašo Popovski Trio

Neki bi rekli da je teže pronaći iglu u plastu sena nego nemuzikalnog Makedonca. Naš današnji gost to potvrđuje… On je živi dokaz da duša Makedonska kuca u ritmu muzike, nepravilnom i „onom pravilnom“ i da peva najlepše melodije i kad se raduje i kada plače.

Muzika Saše Popovskog je linearna, muzika „pravih“ linija, a opet puna misterije koju nije lako rešiti, ali je lako slediti. Najnoviji album „Fallen land“ koji će nam predstaviti na uzbudljiv način redefiniše izraz Balcan Soul. Moderna je to duša balkanska!

Album je izašao ove godine pod okriljem izdavačke kuće SJF Records, a pored Saše snimili su ga i izvešće ga Ivan Bejkov za kontrabasom i Viktor Filipovski za bubnjevima.

Sašo Popovski je vodeći Makedonski jazz gitarista i kompozitor. Nastupao je na mnogim evropskim jazz festivalima od kojih su neki: Roccella Jazz Festival – Italija, Perto Jazz Festival – Sankt Petersburg Rusija, Nishville Jazz Festival -Srnija, Skopje Jazz Festival – Makedonija, Petrovac Jazz Festival – Crna Gora, Ohrid Summer Festival – Makedonija i mnogi drugi. Sarađivao je sa mnogim poznatiim jazz izvođačima kao što su: Toni Kitanovski, Oscar Salas, Milcho Leviev, Dave Wilson and Goce Micanov.

Trenutno je šef Jazz Odseka na Goce Delčev Univerzitetu u Štipu.

Prijavite se na naš Youtube kanal na vreme i obezbedite svoju #JazzVAkcinu na vreme klikom OVDE